2017-03-17 10:47:46• hírek • Agerpres.ro

Hadihajók vásárlása - új eljárást indít a szatmári miniszter

Hatályon kívül helyezte a kormány csütörtöki ülésén a Dacian Cioloş vezette szakértői kabinet hadihajók beszerzésére vonatkozó határozatát - nyilatkozta Gabriel Leş védelmi miniszter, hozzátéve, hogy a tárca nem mond le erről a projektről, még ennek az évnek a végéig aláírják a korvettek beszerzésére vonatkozó szerződést.

Az előző kormány által elfogadott, 2016/906-os határozatot azért kellett hatályon kívül helyezni, mert elfogadásakor nem tartották be azt a törvényi előírást, miszerint a 100 millió eurónál nagyobb összegű beruházásokat előzetesen jóvá kell hagynia a parlamentnek - magyarázta a szatmári miniszter.

"De biztosítok mindenkit afelől, hogy ez a nagyszabású haderő-fejlesztési program nem áll le, folytatni fogjuk. Jövő héten újrakezdjük az eljárást, szem előtt tartva a 114-es törvény említett előírását" - tette hozzá Leş.

A tárcavezető azt is elmondta, a haditengerészet által megszabott műszaki elvárások, amelyeknek meg kell majd felelniük a hadihajóknak, változatlanok maradnak, illetve ahhoz is ragaszkodnak, hogy a korvetteket romániai gyárakban építsék meg. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: